ApleistaZona.lt

(Ne) Turistinis miesto gidas

Apleistas kemperis (2016 metų vasaros ataskaita)

2016/08/31 Administratorius 0 Komentarų

Sveiki, mieli „Apleista Zona“ puslapio skaitytojai! Šiemet, kaip ir visuomet, vasara prasidėjo per vėlai ir prabėgo per greitai. Nepaisant to, per šiuos tris mėnesius buvo atlikta tikrai labai namažai darbų. Mano manymu ruduo yra tikrasis UE sezono atidarymas, o vasaros metu dažniausiai nei aš, nei kolegos diggeriai neturi per daug laisvo laiko, bet noriu patikinti, jog objektų paieška vyko pilnu tempu ir visi laisvi savaitgaliai būdavo skirti būtent šiam dabar taip populiarėjančiam užsiėmimui. Rašinėlio pavadinimas šį kartą bus kiek kitoks, nei iki šiol. Apleistas kemperis – pirmasis šių metų vasaros aptiktas objektas. Objektas, kuris įdomiausia, bet buvo atrastas visiškai atsitiktinai. Šis senas, surūdijęs ir pamirštas atostogų simbolis simboliškai atidarė vasaros sezoną. Na, o pats rašinėlis bus labiau vasaros ataskaita, nei konkrečių objektų aprašymas. Visi aplankyti objektai greitu metu bus detaliai aprašyti (dalis jau aprašyta).

Norėčiau pradėti nuo kuklios statistikos:

  • Nuvažiuota kilometrų – 7935
  • Aplankyta objektų – 37
  • Iš jų naujų – 20
  • Padaryta nuotraukų – 2774

Daug čia ar mažai? Nežinau. Nuspręsti galite Jūs. Tikrai ne visi suplanuoti objektai buvo aplankyti, bet viskam savas laikas. Rudens ir žiemos metu šiai veiklai bus skiriama dar daugiau laiko ir iki sekančios vasaros planuojamų aplankyti vietų sąrašą tikiuosi įveikti. Žemiau pateikiu keletą apleisto kemperio nuotraukų. Atskiro straipsnio apie jį nebus. Tai tiesiog senas vokiškas kemperis, kurį žmonės paliko miške ir šiandien jo minkštais kampais džiaugtis gali tik voverės. Ir diggeriai.

Kemperis

Apleistas kemperisApleistas kemperis – pirmasis šios vasaros objektas.

Kaip jau minėjau – ši vasara buvo palyginus darbinga. Pilnai atsiduoti hobiui buvo galima tik vakarais/naktimis po darbo arba savaitgaliais. Tai davė startą ir tam, jog pradėjau lankyti vietas, kurios anksčiau visiškai manęs netraukė. Aukštos vietos. Naktimis laipioti stogais buvo ganėtinai įdomu. Nauja patirtis visuomet įdomi. Racione atsirado ir aukštesnės, ir labai aukštos vietos, kol galiausiai šturmavome ir aukščiausias Lietuvos vietas. Neapsiribojome vien stogais.StogaiNaujas stogas (Bus aprašytas ateityje).

Aukštos vietosIr aukščiau už stogus…

Niekuomet nebuvau rooferis ir tikrai neplanuoju juo tapti, bet džiaugiuosi, jog šios vasaros metu turėjau galimybę artimiau susipažinti ir su šia UE šaka.

Stogai StogaiStogai stogeliai. Dalis aukštų vietų bus aprašyta.

Taip pat šios vasaros metu asmeniniais reikalais teko tris kartus važiuoti į Vilnių. Laisvu laiku buvo lankomos tik jau žinomos vietos, bet atsitiktinai aptikome ir vieną naują.  Apleista pakelės kavinė. Ji jau yra aprašyta čia.

DegalinėApleistos kavinės degalinė šalia Vilniaus. Vieta buvo atrasta važiuojant pro šalį.

Kelionė

Apleista ligoninėMeet Vasaros pradžioje Niekonaujo.lt susitiko su Apleistazona.lt

Daugiasia laiko šią vasarą apleistazona.lt kolektyvas visgi praleido Klaipėdoje. Buvo aplankyti praktiškai visi senieji apleisti objektai, nuotraukose užfiksuoti jų pokyčiai. Prastesniu oru rengėme pakilimo ir nusileidimo virve treniruotes. Keletą kartų važiavome į Šilutę. Rytprūsių žemėje atradome didžiąją dalį naujų objektų. Apleistą Vilkyčių malūną jau spėjau aprašyti. Paskaityti galima čia.

ApsaugaApsauga prie sudegusio moksleivių saviraiškos centro pastato. Apie objektą galite paskaityti čia.

TreniruotėLaipiojimo įgūdžiai tobulinami vietiniams Klaipėdos diggeriams puikiai žinomoje vietoje.

Lino baseinasKeletą kartų buvo aplankytas ir legendinis Palangos „Lino“ baseinas. Sklinda kalbos, jog jau labai greitai šis  pastatas bus nugriautas. Plačiau apie jį čia.

Sirijaus gamykla

UžeigaRytprūsių žemėse.

Rugpjūčio pabaigoje poros dienų kelione tradiciškai buvo uždaromas vasaros UE sezonas. Šį kartą važiavome į Latviją. Vieną dieną praleidome Liepojoje, vakare atvykome į Skrundą, pernakvojome ir kirtome spygliuotos vielos perimetrą.

LatviaLatvijos siena.

Liepoja

Apleistas automobilis Po eismo įvykio apleistas automobilis Latvijoje.

UE

Šia trumpa ataskaita sugrįžtu į eterį ir noriu pasveikinti visus skaitytojus sulaukus rudens. Visi objektai greitu metu bus aprašyti. Taip pat paskelbsiu ir kelionės į Latviją reportažą. Tradiciškai – iki greito!

Previous Post

Next Post

Parašykite komentarą

__